ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oljeservicebolaget Schlumberger stiger i förhandeln efter rapport

Det amerikanska oljeservicebolaget Schlumberger stiger i förhandeln efter att rapporten för det första kvartalet visat på ett klart lägre resultat än under motsvarande period 2018.

Det justerade resultatet per aktie om 30 cent var dock helt i linje med analytikernas förväntningar enligt en sammanställning från Bloomberg. 

Intäkterna på knappt 7,9 miljarder dollar var något högre än väntade 7,8 miljarder. Intäkterna på den nordamerikanska marknaden kom dock in något under konsensusprognosen 2,8 miljarder dollar på 2,7 miljarder dollar.

Schlumberger behåller investeringsprognosen på mellan 1,5 och 1,7 miljarder dollar. Vad gäller marknadsutsikterna skriver Schlumberger att läget väntas förbättras stadigt under året med stöd från fortsatta produktionsnedskärningar från oljekartellen Opec och Ryssland samt svalare utveckling för den amerikanska produktionen av skifferolja.

Det är just den amerikanska skifferoljemarknaden som lagt krokben för bolaget då de amerikanska oljebolagen dragit ned på investeringarna. Intäkterna minskade med 3 procent jämfört med det fjärde kvartalet och på årsbasis.

Vd Paal Kibsgaard framhåller istället starka utsikter för de internationella marknaderna och uppger att investeringarna i prospektering och produktion bör öka med 7-8 procent under 2019.

”Efter att ha genomgått fyra år av stora eftergifter i prissättningen för att stötta våra internationella kunder ser vi en återhämtning i priserna på internationella tjänster och produkter”, skriver Paal Kibsgaard.

Aktien handlades inledningsvis ned i den amerikanska förhandeln men stiger nu istället 0,7 procent. Samtidigt indikerar terminshandeln att S&P 500 öppnar ned 0,2 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies