ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oljeservicebolaget Schlumberger rapporterar högre intäkter än väntat

Amerikanska Schlumberger, världens största oljeservicebolag, rapporterar högre intäkter än väntat för det fjärde kvartalet. Vinsten var i linje med förväntningarna.

Intäkterna sjönk till knappt 8,2 miljarder dollar, ned från 8,5 miljarder under motsvarande kvartal 2017. Utfallet var dock över konsensusprognosen om strax över 8 miljarder dollar enligt Factset.

Det justerade resultatet per aktie uppgick till 0,36 dollar, i linje med analytikernas snittprognos.

Aktien stiger 2,9 procent i den amerikanska förhandeln.

Rapporten kommer efter att bolaget vinstvarnat för det fjärde kvartalet redan i december med hänvisning till lägre efterfrågan på den nordamerikanska marknaden.

Under 2019 väntas en mer balanserad oljemarknad tack vare produktionsnedskärningar i Opec-länderna och Ryssland, effekter av den lägre aktiviteten i Nordamerika under slutet av fjolåret och förnyade sanktioner mot Irna enligt Schlumbergers vd Pål Kibsgaard-Petersen.

"Även med nuvarande oljepriser förväntar vi oss solid, ensiffrig tillväxt på de internationella marknaderna medan den högre kostnaden för kapital och fokus på att rikta investeringarna närmare det fria kassaflödet har lett till större osäkerhet kring utsikterna för både borrnings- och produktionsaktivitet i Nordamerika", skriver han i en kommentar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies