ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oljepriset vänder nedåt i spåren av tilltagande osäkerhet inför handelssamtal

Spotpriset på både brent- och WTI-oljan vände tydligt nedåt under tisdagen i spåren av att USA:s svartlistning av flera kinesiska bolag dämpade hoppet om framsteg i veckans handelssamtal mellan USA och Kina. 

Vid 14-tiden var spotpriset på Brent- och WTI-oljan tappat omkring 1,5 procent efter att ha varit upp omkring 0,9 procent tidigare på tisdagen. 

Enligt Reuters kommer nedgången i spåren av att USA på tisdagen svartlistat ytterligare 28 kinesiska företag, vilket Di tidigare rapporterat om, vilket i sin tur fick Kina att varna USA för vedergällning. 

USA och Kina ska slutet av veckan hålla en ny runda handelssamtal i Washington. 

”Det är omöjligt att förutsäga resultaten av samtalen. Allt verkar möjligt, från ett begränsat avtal till en fullständig kollaps i samtalen. Spektrumet av potentiella prisreaktioner är lika stort”, säger Carsten Fritsch, analytiker på Commerzbank, till Reuters

  • Oljeprisets utveckling under tisdagen. Foto: Infront
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer