ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oljepriset når högsta nivå sedan juli – sektorn lyfter

Oljepriserna stiger på tisdagen till högsta nivån sedan juli inför Opecs månadsrapport och lagerstatistik från USA.

Optimism präglade oljemarknaden på tisdagen inför Opecs månadsrapport på onsdagen då oljekartellen förväntas presentera fortsatta produktionsneddragningar. På tisdagskvällen svensk tid väntas även lagerstatistik från American Petroleum Institute, API – en försmak inför de officiella siffror som släpps av det amerikanska energidepartementet på onsdagen.

Spotpriset på ett fat Nordsjöolja handlas strax innan klockan 16.30 på tisdagen 1,2 procent högre till priset 63,40 dollar per fat – den högsta noteringen sedan juli i år. Amerikanska WTI:n står samtidigt 0,7 procent högre till spotpriset 58,45 dollar per fat.

Prislyftet drar även med sig oljebolagen under tisdagens eftermiddagshandel. Med en uppgång om 2,2 procent är sektorn den bäst presterande på Stockholmsbörsen.

Starkast uppgång noterar Lundin-avknoppningen IPC med ett lyft om 6,4 procent, följt av Africa Oil som handlas 4,1 procent högre. Enquest avancerar 3,4 procent, medan oljejätten Lundin Petroleum klättrar 1,9 procent.

Även på Olsobörsen handlas oljebolagen högre. Equinor stiger 3,5 procent och Aker PB 2,1 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer