ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oljepriset lyfter på förnyat handelshopp

Oljepriset stiger på tisdagen efter att ett uttalande från president Donald Trump om att handelssamtalen med Kina kan vara på väg att återupptas.

Det var på mikrobloggen Twitter som Donald Trump på tisdagseftermiddagen svensk tid meddelade att han planerar att ha ett enskilt möte med Kinas president Xi Jingping vid det kommande G20-mötet i Japan.

Nyheten om mötet, som dock inte har bekräftats från kinesiskt håll, skickade positiva signaler till marknaden och gav även stöd till oljepriset, rapporterar CNBC. 

”Just nu har vi en ryktesdriven marknad. Det finns en förväntan att om man lyckas uppnå ett handelsavtal, så skulle det stärka den globala, ekonomiska tillväxten och därigenom även efterfrågan på olja”, säger Gene McGillian analyschef på Tradition Energy till nyhetskanalen.

Spotpriset på ett fat Nordsjöolja är strax efter klockan 21 på tisdagskvällen upp 2,2 procent till 62,24 dollar, medan amerikanska WTI-oljan handlas upp 4,1 procent till 54 dollar per fat.

Oljepriset har fallit kraftigt sedan noteringarna i april då ett fat Nordsjöolja och WTI som mest handlades för 74,50 respektive 66 dollar. Oro över handelkonflikten mellan USA och Kina, samt svag makrodata är två bakomliggande orsaker till utvecklingen, skriver CNBC. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer