ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oljepriset faller efter lagerrapport och sänkt prognos

Oljepriset handlas lägre efter en sänkt prognos vad gäller den globala efterfrågan från oljekartellen Opec och officiell lagerstatistik från USA.

Spotpriset på ett fat Nordsjöolja föll som mest närmare 3 procent till drygt 60 dollar strax innan klockan 18 svensk tid på onsdagen. Amerikanska WTI:n handlades samtidigt för 56,13 dollar per fat, motsvarande en lika stor procentuell nedgång.

De lägre prisnivåerna följer på Opecs månadsrapport tidigare på onsdagen, då oljekartellen konstaterade att en lägre global efterfrågan på råolja är att vänta. Prognosen sänktes från 99,92 till 99,84 fat per dag under 2019.

Oljepriserna reagerade måttligt på nyheten, men ökade på nedgångarna efter att USA:s energidepartement släppt statistik för de amerikanska oljelagren. Lagren av råolja sjönk 6,9 miljoner fat under förra veckan. Analytikerna hade väntat sig en nedgång med 2,6 miljoner fat, enligt Reuters prognosenkät.

Den inofficiella lagerstatistiken från American Petroleum Institute som släpptes på tisdagen pekade på en nedgång med 7,2 miljoner fat.

Lagren av bensin minskade samtidigt med 0,7 miljoner fat, mot väntade 0,9 miljoner fat. Lagren av destillat steg 2,7 miljoner fat under veckan, mot en väntad ökning med 1,6 miljoner fat.

Uppgifter om att USA:s president Donald Trump utvärderar möjligheten att lätta på sanktionerna mot Iran, satte ytterligare press på oljepriset under onsdagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer