ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oljepriserna pressas under fredagen

Oljepriset har under fredagen sjunkit med runt 2 procent. Osäkerheten kring hur långt bort ett amerikanskt-kinesiskt handelsavtal är, och stigande amerikanska råvarulager, är orsaker bakom nedgången.

Spotpriset för Brent-olja ligger vid 15.15-tiden på 61,10 dollar per fat och har därmed backat 2,1 procent under fredagen. WTI-olja handlas för 56,10 dollar per fat vilket än en minskning med 1,6 procent.

Makrodata som påverkade prisnivån var att oljelagren i Cushing, Oklahoma, som är ett leveransnav för WTI-data, ökade med 1,7 miljoner fat förra veckan, skriver Reuters.

Trots fredagens nedgång har oljepriset på en veckas sikt stigit 3,7 procent. Tidigare i veckan meddelade Irans oljeminister Bijan Zanganeh att oljekartellen Opec planerar en sänkning av oljeutbudet för att möta en svagare efterfrågan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer