ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oljepriserna dyker – Halliburton varnar för utmanande marknad

  • Foto: Hasan Jamali/TT

Oljepriserna viker markant vid 14.50-tiden. Brent och WTI-olja handlades ner från en tidigare nedgång för dagen på minus 0,3-0,4 procent till minus 1,6-1,7 procent.

Under eftermiddagen har amerikanska oljeservicebolaget Halliburton, världens största leverantör av tjänster till frackingindustrin, rapporterat minskande intäkter i Nordamerika i det senaste kvartalet. Omsättningen på 2,9 miljarder dollar i USA och Kanada är den lägsta sedan andra kvartalet 2017, enligt Bloomberg.

Halliburtons vd Jeff Miller kallar marknaden för ”utmanande”.

Bolagets största konkurrent Schlumberger varnade i förra veckan för att inbromsningen av den amerikanska skifferoljeproduktionen accelererar.

Som en konsekvens av inbromsningen pausar också Halliburton sitt aktieåterköpsprogram och avslöjar att man inte köpt tillbaka några aktier i tredje kvartalet.

Bolaget ska reducera sina kostnader och planerar för personalnedskärningar. 

Aktien stiger på Wall Street med cirka 6,0 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer