ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Raketattack vid oljejättens högkvarter

  • Foto: Mark Humphrey

En kortdistansmissil landade intill oljejätten Exxon mobiles högkvarter strax utanför den irakiska staden Basra på onsdagsmorgonen. Ett 20-tal anställda evakueras nu enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters.

Högkvarteret Burjesia, som ligger strax väster om Basra i anslutning till Zubairfältet, huserar flera andra oljebolag som italienska Eni och Royal Dutch Shell.

Två irakiska arbetare ska ha skadats av missilen som landade drygt 100 meter från Exxons operativa center enligt Reuters.

Ett 20-tal av Exxons anställda evakueras nu enligt en källa till Reuters. Det är kort efter att Exxon nyligen börjat skicka tillbaka anställda till Irak efter en större evakuering förra månaden i spåren av uppgifter från USA om specificerade hot från Iran.

Spänningarna har vuxit i regionen sedan attackerna mot två tankerfartyg i Omanbukten förra veckan. USA har anklagat Iran för att ligga bakom attacken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer