ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Olje- och basmetallpriserna sjönk efter konjunkturoro

Olje- och basmetallpriserna har dragit nedåt efter helgen i spåren av den oro för global konjunktur som kinesisk handelsstatistik givit upphov till.

"Oljan tittar på övriga marknader och följer med. Vi har fått denna svaga kinesiska data som förändrat allt", sade Phil Flynn, marknadsanalytiker på Price Futures Group, till Bloomberg News.

Vid 19.40-tiden var Brent ned 1,0 procent till 59:88 dollar per fat. WTI-oljepriset hade sjunkit 0,5 procent till 51:32 dollar.

Såväl importen till som exporten från Kina sjönk oväntat i december. Capital Economics pekade i en kommentar på att de negativa effekterna av USA:s tullar har intensifierats samtidigt som importen påverkats av avkyld inhemsk efterfrågan.

"Vi räknar med att båda ska förbli svaga de kommande kvartalen", skrev analyshuset med tillägg att exporten kommer att förbli svag även om Kina når ett handelsavtal med USA.

På basmetallmarknaden tappade nickel, koppar och bly 0,6 till 1,0 procent medan zink och aluminium noterade mer beskedliga nedgångar. 

Priset på den säkra hamnen guld steg däremot svagt.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies