ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ola Rollén säljer mer än halva innehavet i Hexagon: ”Privatekonomiska skäl”

  • Foto: Jack Mikrut

Mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén har sålt 300.000 aktier och halverar sitt innehav i bolaget. Försäljningen sker ”av privatekonomiska skäl” och Ola Rollens roll i bolaget är oförändrad.

”Ingenting har ändrats på den punkten”, säger Maria Luthström, ir-chef på Hexagon. 

Ola Rollén själv har inget intresse av att bli intervjuad själv om försäljningen.

”Han vill inte ta några intervjuer, jag tror inte han har något mer att kommentera”, säger Maria Luthström.

Inte heller bolagets ordförande Gun Nilsson uppges ha något intresse av att kommentera försäljningen.

Försäljningen skedde enligt ett pressmeddelande på torsdagen och förutsatt att Ola Rollén sålde aktierna på börsen så fick Hexagonchefen upp till 543 kronor betalt, vilket var Hexagons slutkurs på torsdagen. Totalt handlar det således om en försäljning på knappt 163 miljoner kronor.

Däremot så bommade Hexagon-vd:n fredagsrusningen där aktien steg med nästan 6 procent till 575 kronor efter en stark spurt i slutet av handelsdagen. Så högt värderad har aktien aldrig tidigare varit, och med fredagens pris hade Rollén kammat hem ytterligare 9,6 miljoner kronor.

Med det sagt kan konstateras att Ola Rollén tidigare har varit väldigt lyckosam att pricka in toppar vid försäljningar. När han sålde nästan 587.000 aktier i augusti förra året skedde det när kursen låg kring 540 kronor. Ett halvår senare hade den rasat till 390 kronor.

Ola Rollén sålde även Hexagonaktier 2011 och 2015, då han vid varje tillfälle ungefärligen halverat sitt innehav.

Även efter den senaste försäljningen äger Ola Rollén fortfarande 286.900 aktier i bolaget, en post som med fredagens stängningskurs är värd 165 miljoner kronor och som placerar honom på 85:e plats i ägarlängden.

”Till följd av privatekonomiska skäl har jag valt att sälja en del av mitt aktieinnehav i Hexagon. Mitt engagemang och min starka tilltro till Hexagons framtid kvarstår. Vi står inför en mängd spännande möjligheter och jag ser fram emot att fortsätta leda och utveckla Hexagon mot våra strategiska mål”, säger Ola Rollén i pressmeddelandet.

Vd:s aktieförsäljning är en insynstransaktion som regelmässigt måste anmälas till Finansinspektionen inom tre dagar. Det avser Hexagon att göra, enligt pressmeddelandet.

Ola Rollén var 2018 Stockholmsbörsens bäst betalda vd bland bolag med huvudkontor i Sverige. 

Enligt den senaste årsredovisningen tjänade han totalt knappt 53 miljoner kronor 2018, bestående av 30.974.329 kronor i grundlön, 15.487.680 kronor i rörlig ersättning, samt hade pensionsavsättningar på 6.216.080 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer