ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ökat räntenetto för DNB – nådde inte analytikernas förväntningar

  • DNB:s huvudkontor i Oslo. Foto: Odin Jaeger/Bloomberg

Den norska storbanken DNB:s räntenetto ökade till 9.581 miljoner norska kronor under det andra kvartalet. Det var dock fortfarande något lägre än väntat. Storbanken meddelar också att en ny finanschef plockas in.

Jämfört med motsvarande period förra året ökade räntenettot med knappt 6 procent. Analytikerkåren hade istället väntat sig en ökning till 9.634 miljoner enligt Infront Data.

Provisionsnettot ökade samtidigt med knappt 4 procent på årsbasis till 2.358 miljoner norska kronor. Det var en bit över väntade 2.390 miljoner norska kronor.

Tradingnettot på 1.351 miljoner var dock klart över förväntan, hela 40 procent över snittprognosen enligt Infront Data.

De totala kostnaderna ökade med knappt 10 procent på årsbasis till 5.895 miljoner och kom därmed in något över snittprognosen. Även de totala intäkterna på 14.053 miljoner, en ökning med knappt 13 procent på årsbasis, var högre än väntat.

Resultatet före skatt uppgick till 7.705 miljoner och var därmed upp knappt 1 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år och i stort sett i linje med analytikernas förväntningar.

Kreditförlusterna ökade dock tydligt jämfört med motsvarande kvartal förra året och landade dessutom över förväntan. Medan analytikerkåren väntade sig kreditförluster på 373 miljoner för kvartalet blev utfallet 450 miljoner. Ökningen ska framför allt vara hänförlig till kunder inom storbolagssegmentet och det internationella segmentet.

Banken meddelar samtidigt att Ottar Ertzeid, chef för DNB Markets, tar över posten som finanschef i början av september. han ersätter då Kjerstin Braathen som kliver upp på vd-posten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer