Ökad förlust för Immunovia
Diagnosbolaget Immunovia redovisar ett resultat efter skatt på -38,1 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-25,6). Resultatet per aktie uppgick till -1,68 kronor (-1,31).
Diagnosbolaget Immunovia redovisar ett resultat efter skatt på -38,1 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2020 (-25,6). Resultatet per aktie uppgick till -1,68 kronor (-1,31).
Cybersäkerhet i dagens digitala värld är en stor utmaning för många företag och ett område där det råder stor brist på personer med spetskompetens. T2 Data har utvecklat flera framstående system bland annat för att identifiera sårbarhet i mjukvara och stärka företagens cybersäkerhet.
Cybersäkerhet är ett område under ständig och snabb förändring. Hållbara säkerhetsåtgärder måste förlita sig mer på inbyggd säkerhet, snarare än tilläggsfunktioner som kan vara svåra att underhålla och distribuera.
– Det är upp till alla som utvecklar mjukvara att säkerställa kontrollen. Direkt efter att produkten är levererad kan det komma nya säkerhetsutmaningar, vilket gör att allt som är levererat skall kontrolleras kontinuerligt. Det gäller att vara snabbfotad för att hålla säkerheten hög, säger Peter Pennsäter, CEO T2 Data.
T2 Datas system Secplatform/Virtuose kan separera till exempel säkerhetsfunktionalitet från den vanliga datormiljön och läggas i ett eget mjukvarulager som den ”vanlige” användaren inte ser eller behöver ta hänsyn till. På så sätt kan säkerheten hanteras centralt av ett fåtal experter samtidigt som säkerhetsnivån hålls hög. Systemet är unikt i sitt slag.
– Vi känner inte till någon produkt med samma koncept. Majoriteten av grundteknologierna som används är kända men sättet att kombinera och använda teknologierna tillsammans är unikt, säger Peter Pennsäter.
Brett användningsområde
Med en gemensam säkerhetsplan för alla klientsystem samt gemensam hantering av blandade operativsystem, som Windows eller olika Linux-distributioner, kan systemet användas som skydd av klientdatorer där användare ständigt lägger till nya funktioner eller interagerar med servrar över hela världen.
Systemet fungerar även som skydd av infrastruktur eller inbyggda system som kontrollerar el- och vattenförsörjning, bilar, trafikstyrning, kommunikation, medicinsk teknik med mera. Mjukvaran delas in i skikt där den specialiserade hårdvarunära och säkerhetsrelaterade funktionaliteten separeras från mjukvara som styr affärslogik.
Forskningsbaserad teknologi
T2 Data investerar tungt i framtidsteknologi både gällande inhämtande och skapande av kunskap samt utveckling av produkter. Företagets produkter baseras på aktuell forskning.
– Forskning är en viktig komponent i T2 Datas DNA. Vi har deltagit som en aktiv industripartner i flera forskningsprojekt. Omvärldsbevakning där vi följer aktuell forskning är också en mycket viktig del i hur vi planerar för verksamheten framåt och i vilken riktning produkten behöver utvecklas för att vara relevant i framtiden, säger Peter Pennsäter.
Identifierar sårbarhet i mjukvara
Ett av de system som T2 Data utvecklat på en forskningsgrund är MAIA, en produkt för företag som utvecklar mjukvara. Mjukvaruutveckling är en global verksamhet och för att vara konkurrenskraftig krävs ständigt ökad effektivitet, snabbhet, kvalitet och säkerhet och för att uppnå detta behövs en stor mängd verktygsstöd och automatisering.
MAIA hjälper företag att identifiera sårbarheter i den mjukvara de utvecklar. Sårbarheter som, om de inte åtgärdas, kan nyttjas av angripare för att ta kontroll över datorsystem och samhällskritisk infrastruktur.
– Flera företag har utvärderat MAIA och jämfört med övriga marknaden. Vår lösning klassades som den mest kompletta, säger Ronny Engelin vice vd.
Men T2 Data nöjer sig inte med det utan utvecklar kontinuerligt nya tjänster som automatiskt inhämtar och bearbetar säkerhetsinformation från olika källor på Internet som sedan vidarebefordras till MAIA.
Om: T2 Data grundades 1990 och utvecklar mjukvaruprodukter och -tjänster med expertis inom verktyg för mjukvaruutveckling, testautomatisering och säkerhet.
Läs mer på: www.t2data.com