1515
Annons

Oasmiahärvans huvudperson Julian Aleksov ny storägare i Alzinova

Ett bolag kopplat till Julian Aleksov, tidigare storägare i Oasmia och huvudperson i härvan kring läkemedelsbolaget samt numera storägare i Terranet, har under det fjärde kvartalet seglat upp som ny storägare i det First North-listade bioteknikbolaget Alzinova. 

Intrum återhämtar sig något efter raset

Kredithanteringsbolaget Intrum, med Nordic Capital som huvudägare, rasade över 17 procent på måndagen efter sin vinstvarning. I tisdagens muntra börs återhämtar sig aktien något.

Intrum lyfter drygt 3 procent vid klockan 10 på tisdagsförmiddagen. Börsens breda index stiger samtidigt 1,2 procent.

Vid midnatt natten mot måndag meddelade bolaget att man gör en nedskrivning i spannet 2,9-3,3 miljarder kronor med den negativ resultatpåverkan under det tredje kvartalet. Merparten av nedskrivningarna, som beskrivs som resultatet av en rutinmässig omvärderingsprocess, hänförs till en italiensk portfölj som Intrum köpte 2018.

Analytiker som Di talade med under måndagen ansåg att marknadsreaktionen var väl kraftig.

”De som är lite oroande är att de refinansierade det här SPV:t, som den här portföljen ligger i, i vintras. Man borde ha gjort någon typ av genomlysning då. Det har visserligen hänt mycket sedan dess. Men om det som har hänt har en negativ påverkan på den här portföljen, kanske det finns anledning att tro att det kan ge en negativ påverkan på den övriga portföljen”, sade en analytiker som ville vara anonym.

Största ägare i Intrum är Nordic Capital med 37,25 procent av aktiekapitalet och rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings. Under de senaste tolv månaderna har aktien fallit över 39 procent. I augusti fick vd:n Anders Engdahl sparken med omedelbar verkan efter knappt två år på posten. Han ersattes tillsvidare av styrelseledamoten Andrés Rubio.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera