ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nytt rekord i säljnota – 123 miljoner dollar

  • Foto: AP

Den amerikanska storbanken JP Morgan Chase ser ut att kunna ta den största avgiften någonsin för att ha bistått vid en försäljning av ett företag. Om affären går igenom kommer de att tjäna 123 miljoner dollar, det rapporterar Financial Times.  

JP Morgan Chase bistår botoxtillverkaren Allergan vid försäljningen av företaget till läkemedelsjätten Abbvie. Försäljningssumman uppgår till 63 miljarder dollar. 

Om försäljningen går igenom innebär det att avgiften som banken tar ut kommer gå om den tidigare rekordavgiften på 120 miljoner dollar som gick till Morgan Stanley som assisterade vid försäljningen av Monsanto till tyska Bayer 2016.

Detaljerna i avtalet mellan JP Morgan Chase och Allerga presenterades i veckan, inför styrelsemötet som ska bestämma om det blir en försäljning till AbbVibe. Majoriteten av avgiften kommer att utbetalas om köpet går igenom, men drygt 12 miljoner dollar har redan betalats betalats ut. De enorma summorna belyser det arbete som bankerna har med att att bygga upp en bra relation med sina klienter, så att de kan tjäna pengar vid ett förvärv, skriver Financial Times. 

Däremot är det inte säkert att allt går som förväntat efter förvärven. Bayer har som ett exempel haft det ganska tufft sedan uppköpet av Monsanto, som sett sitt marknadsvärde falla med mer än 45 miljarder dollar sedan affären. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies