ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nytt årslägsta för den tyska tioåringen

Europiska statspappersräntor sjunker ytterligare något i ett fortsatt negativt riskklimat på torsdagsförmiddagen. Euron handlas nära oförändrat mot dollarn jämfört med noteringarna på onsdagseftermiddagen, samtidigt som dollarn handlas oregelbundet mot japanska yen.

Den redan påtagliga oron för handelsrelationerna mellan USA och Kina hjälptes inte mycket av beskedet om att Huaweis finanschef, Wanzhou Meng, gripits och efter en svag börsutveckling i Asien på torsdagen inleder även europeiska marknader med tydliga nedgångar samtidigt som terminshandeln indikerar en ny tung dag på Wall Street i eftermiddag.

Den tyska tioårsräntan noterades som lägst till 0,25 procent på torsdagsförmiddagen, under den tidigare årslägstanoteringen från den 29 maj och lägsta sedan slutet av juni 2017. En eventuell invertering av den tyska räntekurvan år dock inte nära förestående, såväl två- som femårsräntan handlas långt under noll, på -0,61 respektive -0,30 procent.

Tyska data på torsdagsmorgonen visade dock att industriorderingången överraskande steg 0,3 procent i oktober (väntat -0,4), och det var exportorderingången (främst till övriga EU) som drog upp statistiken.

Svenska statsobligationsräntor sjunker något i längre löptider på torsdagsförmiddagen; tioårsräntan noteras till 0,47 procent, marginellt årslägsta 0,45 procent från den 29 maj. Euron handlas samtidigt något starkare mot kronan jämfört med på onsdagseftermiddagen.

SCB rapporterade att svenska småhuspriser steg 1 procent under tremånadersperioden till och med november, och steg även 1 procent på årsbasis.

Amerikanska statspappersräntor fortsätter något nedåt när handeln har kommit i gång efter USA-helgen på onsdagen, nedgången är något större i kortare löptider än i längre men femårsräntan handlas ändå fortsatt marginellt lägre än treårsräntan.

Givet den något oplanerade helgstängningen i USA på onsdagen är torsdagens amerikanska dataagenda välfylld. 

Till de datasläpp som lär tilldra sig störst intresse hör ADP-mätningen om sysselsättningen i den privata sektorn i november, klockan 14.15, handelsbalans för oktober, klockan 14.30, och ISM-index för tjänstesektorn, klockan 16.00.

Klockan 18.15 ska vidare Fedchefen i Atlanta, Raphael Bostic, tala om USA:s ekonomiska utsikter.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies