ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nygammal blankare dyker upp i H&M

  • Foto: Henrik Montgomery/TT

Maverick Capital kliver in som nygammal blankare i H&M med motsvarande 0,53 procent av kapitalet i bolaget blankade. Det visar statistik från ägardatatjänsten Holdings. 

Det kan dock vara värt att tänka på att blankningar blir offentliga först när de överstiger 0,5 procent av kapitalet och försäljningskursen på de första 0,5 procenten baseras därmed på snittkursen på flaggningsdagen. Blankningen kan egentligen ha byggts upp över en längre tid och avkastningen ska därmed ses som bästa möjliga uppskattning utifrån offentlig statistik.

H&M har fyra storblankare. Den största blankaren Tiger Global Management , som har en kort position på 1,1 procent av kapitalet, har hittills haft en uppskattad negativ avkastning på 24,4, procent.

Viking Global Investor har med en kort position på motsvarande 0,92 procent av kapitalet en uppskattad avkastning på minus 7,7 procent medan Third Point, som har täckt en del av sina positioner men har kvar en blankning på motsvarande 0,59 procent av kapitalet, har en uppskattad avkastning på minus 30,7  procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer