ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Rapportmorgon

Allt går inte i lås för Assa Abloy

Låsjätten Assa Abloy stärker resultatet i första kvartalet – men når inte hela vägen till upp till analytikernas prognos.

Rörelseresultatet ökade med 15 procent till 3.246 miljoner kronor motsvarande en rörelsemarginal på 15,1 procent.

Enligt Infront Datas sammanställning av 16 analytikers prognoser låg snittestimatet på ett rörelseresultat om 3.281 miljoner kronor.

Samtidigt slogs förväntningarna vad gäller omsättningen i kvartalet som uppgick till 21.505 miljoner kronor, vilket kan jämföras med prognosen på 21.302 Mkr

Nettoresultatet landade på 2.218 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 1.964 Mkr i motsvarande kvartal året innan. Vinsten uppgick till 2 kronor per aktie, mot 1,77 kronor i fjol.

Enligt vd och koncernchef Nico Delvaux uppnåddes en organisk tillväxt inom samtliga affärsområden med ett stärkt rörelseresultat ”drivet av god operationell hävstång i Americas och Global Technologies”.

”Det motverkades delvis av svagare utveckling inom Asia Pacific på grund av oförändrad tillväxt, ökad koncernintern omsättning med låg marginal samt uppbyggnad av den nya kinesiska organisationen”, skriver han i vd-ordet.

I regionen Americas låg den organiska tillväxten på 10 procent till en omsättning på 5.312 miljoner kronor. Motsvarande växte marknaden Asia Pacific med 6 procent.

Som meddelades i början av mars, avser Assa Abloy förvärva en majoritetspost i Agta Record, en schweizisk tillverkare för entréautomatik med en omsättning 2018 på 3,9 miljarder kronor. Förutsatt att affären får myndigheternas godkännande, blir förvärvet det största på åtta år för Assa Abloy.

Av rapporten framgår att bolaget även har tecknat avtal om ytterligare tre andra förvärv med en sammantagen förväntad årsomsättning på omkring 650 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer