1515
Annons

Nya uppgifter: Fler anonyma konton från Serneke Groups IP-adress

Foto:Felix Gerlach

Fler konton som försvarar Serneke Group på Placeras aktieforum har lämnat samma IP-signatur som de som tidigare kopplats till vd Ola Sernekes anonyma inlägg. Nu vill organisationen Aktiespararna att Sernekes utredning breddas. Det rapporterar GP.

Saudiarabien avser investera 430 miljarder i gamingsektorn

Det saudiskstatliga gamingkonglomeratet Savvy Games Group (SGG) lovar investera 38 miljarder dollar – motsvarande drygt 430 miljarder kronor - i sektorn, framgår av ett pressmeddelande.

Ansatsen med investeringarna är att göra Saudiarabien till ett globalt centrum för gaming- och e-sportssektorn till år 2030, uppger Saudiarabiens administrative ledare kronprins Mohammed bin Salman. Kronprinsen är ordförande i SGG.

”Vi vill ta del av den outnyttjade potentialen i e-sport- och gamingsektorn för att diversifiera vår ekonomi, driva innovation inom sektorn och skala upp underhållnings- och e-sportskonkurrensen i kungadömet”, säger Mohammed bin Salman.

SGG ägs till fullo av PIF, Saudiarabiens statliga investeringsfond. Bolaget har tidigare gjort investeringar i bland annat svenska Embracer, som under uppmärksammade former genomförde en riktad nyemission värd 10,3 miljarder kronor till SGG i somras.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera