ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nya storblankare visar sig i Betsson, Billerud, Sobi

En rad bolag har fått se nya storblankare dyka upp och ta korta positioner efter midsommarhelgen, visar data från ägardatatjänsten Holdings. Bland andra har Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, fått se en ny storblankare dyka upp.

Där är det Capital Fund Management som tagit en kort position motsvarande 0,50 procent av kapitalet, vilket också är flaggningsgränsen då blankarna dyker upp i det offentliga registret.

Sobis sektorskollega, det Stockholmsnoterade danska forskningsbolaget Saniona, har också fått en storblankare. Det är schweiziska Swissarb som tagit en kort position motsvarande drygt 1 procent av kapitlet.

Nya storblankare har också dykt upp i Hexpol, Billerud Korsnäs och Betsson. I det sistnämnda bolaget har Kuvari Partners dykt upp som den sjätte offentliga storblankaren med en position på 0,61 procent. 

I Billerud har AQR Capital Management en blankningsposition på 0,52 procent av kapitalet, och samma amerikanska kapitalförvaltare har dessutom tagit en kort position i Hexpol på 0,51 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer