ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nya storblankare i Betsson och Attendo

Blankarna har stuvat om sina innehav i spelbolaget Betsson efter fredagens rapport. Både Betsson och Attendo har dessutom fått in en ny storblankare.

Betsson blev en av måndagens stora förlorare med en nedgång på hela 6,1 procent trots att SEB höjt sin rekommendation för aktien från sälj till behåll i spåren av fredagens rapport.

Under tiden har storblankarna både minskat och ökat sina positioner i aktien enligt siffror från ägardatatjänsten Holdings. Bodenholm Capital har utökat sin korta position med 0,3 procent till knappt 0,9 procent. Även Citadel Advisors har skruvat upp med motsvarande knappt 0,2 procent till 0,9 procent. Citadel Europen har samtidigt spätt på positionen från knappt 1,4 till drygt 1,7 procent.

Flera aktörer har samtidigt minskat sina blankningspositioner i spelaktien. Investmentfirman Kuvari Partners skruvar ned från 0,8 till knappt 0,7 procent av kapitalet medan brittiska Naya viktar ned med knappt 0,1 procent till knappa 1,9 procent. Pictet Asset har minskat med 0,7 procent till 0,6 procent av kapitalet.

Storblankarna i Betsson får samtidigt sällskap av TT International som flaggat för en kort position motsvarande 0,5 procent värd 42,2 miljoner kronor. Betsson är fortsatt en av de mest blankade aktierna i hela Norden med totala blankningspositioner på motsvarande 8,6 procent av kapitalet.

Även vårdbolaget Attendo har fått en ny storblankare i Marshall Wace som bland annat har korta positioner i byggbolagen JM och Skanska. Marshall Wace har tagit en position motsvarande 0,5 procent av kapitalet i Attendo. Efter att Connor Clark & Lunn Investment Management klivit in med en kort position i vårdbolaget i mitten av juli ligger de totala offentliga blankningspositionerna på motsvarande drygt 1 procent av kapitalet.

Marshall Wace har samtidigt skruvat ned sin korta position i försvarskoncernen Saab med med knappt 0,1 procent till 0,8 procent.

Det är värt att notera att endast korta positioner på minst 0,5 procent av kapitalet måste offentliggöras. De totala blankningarna i ett enskilt bolag kan därför vara större än vad som framgår av statistiken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer