ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny toppchef på H&M-rivalen Inditex

Inditex operative chef Carlos Crespo befordras till vd för Zara-ägaren. Carlos Crepso tar därmed över en del av de uppgifter som nu ligger på den operative styrelseordföranden Pablo Isla.

Utnämningen kommer efter vad som varit en tuff vår för Inditex-aktien. I mars rapporterade modejätten sitt svagaste resultat på fem år. Aktien är fortfarande på plus för året men har kursen har fallit 9,7 procent det senaste året på oro över att bolaget också håller på att falla offer för skiftet mot e-handel i sektorn.

I ett uttalande uppger Pablo Isla att Carlos Crespo visat prov på ”utmärkt arbete” och att han kommer att kunna bidra med att stärka Inditex ”strategiska digitala transformation”.

I sin nya roll kommer Carlos Crepso vara ansvarig för just bland annat teknik samt arbeta tillsammans med ordföranden för att utveckla Inditex långsiktiga affärsstrategi.

Det är den första gången Inditex kommer ha en separat ordförande och vd. Pablo Isla tog över den dubbla rollen från grundaren Amancio Ortega 2011.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer