ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny fordonssmäll: Volkswagen sänker prognos – trots starkt kvartal

  • Foto: Krisztian Bocsi

Den tyska fordonsjätten Volkswagen sänker sin prognos över antalet levererade fordon under 2019 till i linje med föregående år. Den tidigare prognosen låg på en mindre ökning av antalet levererade fordon. 

På onsdagen var det dags för Volkswagen att presentera sina siffror för det tredje kvartalet 2019. Fordonsjätten redovisade ett justerat rörelseresultat på 4,82 miljarder euro vilket var klart över analytikernas prognos på 4,1 miljarder euro enligt Bloombergs sammanställning. 

Volkswagens nettoomsättning landade i sin tur på 61,42 miljarder euro vilket var klart över analytikernas prognos på 57,61 miljarder euro enligt Bloombergs sammanställning. 

Trots de starka kvartalssiffrorna förväntar sig Volkswagen dock att fordonsmarknaden kommer krympa snabbare än väntat i ”många regioner runt om i världen. 

”I ljuset av den här situationen förväntar sig Volkswagen nu att leveranserna till kunder under 2019 kommer vara i linje med föregående år. Fram tills nu hade en mindre ökning väntats”, skriver Volkswagen i ett pressmeddelande. 

Bolaget upprepar dock sin prognos om att försäljningen kommer stiga med så mycket som 5 procent. Den underliggande rörelsemarginalen väntas i sin tur hamna i spannet 6,5-7,5 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer