Hoppa till innehållet

Annons

Ny smäll för SBB – Fitch sänker kreditbetyg

Foto:Cornelia Jönsson

Fitch sänker SBB:s kreditbetyg till BB+ med negativa utsikter från BBB- med positiva utsikter. Sänkningen innebär ett steg nedåt till så kallad skräpstatus.

Innehåll från ElektroskandiaAnnons

Elektroskandia satsar offensivt på kameramarkanden

Historiskt sett har kameror använts för att upptäcka våld eller brott. Men moderna kameror kan så mycket mer än det. Till exempel analysera och agera utifrån olika parametrar såsom temperatur, ljud och rörelse. Nu tar Elektroskandia steget till att bli ledande helhetsleverantör på den svenska kameramarknaden. 

Elektroskandia har redan en etablerad position inom säkerhet – bland annat inbrottslarm, passage och brand. Sedan förra året är även kameramarknaden en viktig del av affären.

–Det finns en jättestor efterfrågan idag. Särskilt när våld och obehag ökar i samhället. Men också för att moderna kameror kan användas till oändligt mycket mer, säger Robert Guenther som är specialistsäljare inom kameraövervakning hos Elektroskandia.

Numera som cloudtjänst

En kamera är inte längre bara en hårdvara som visualiserar händelser kopplat till brott och intrång. Idag kan en och samma kamera användas för flera syften. Ihopkopplad med ett ekosystem av andra sensorer och med analys får den fram en mängd information. När kamerorna används som en cloudtjänst och har användarens behov i fokus, kan den användas även som en funktion eller tjänst som är skalbar. 

–Jag tycker att det är spännande vad mycket en kamera kan hjälpa till med. Det handlar om så mycket mer än trygghet. Du kan själv sätta upp regler för din kamera, beroende på vad du vill veta.

Några exempel kan vara att studera hur människor rör sig inne i en butik eller en lokal så man utformar platsen på rätt sätt. Eller hur trafiken rör sig så inget avviker. Idag finns inga begränsningar. Naturligtvis får användaren ta hänsyn till de lagar som finns och inte lagra persondata utan använda metadata, där det inte syns vem som är på bilden. Robert berättar att det tar ungefär två veckor för en kamera att lära sig att hitta en norm. Sedan kan den skicka ut notiser om någonting avviker från normen.

Fördelar med en helhetslösning

–Vi arbetar för att hjälpa våra kunder att följa med i den senaste utvecklingen. Vi vill att de ska se oss som en samarbetspartner inom säkerhet. Vår tekniska personal hjälper kunden hela vägen fram till ett färdigt system inom kamera, passage, larm och brand. 

Det finns fördelar med en helhetslösning. Kameraaffären kan adderas till kundernas redan befintliga säkerhetsportfölj och det blir en effektiv installation. Elektroskandia är unika med att ha egen distribution i hela landet och hålla produkter i lager.  Det är också viktigt att använda varumärken som ligger i framkant. Elektroskandia har valt att samarbeta och distribuera säkerhetsprodukter från Motorola Solution – som spår att en stor del av marknaden snart kommer att ha sina kameror managerade och uppkopplade via molnet. 

Om Elektroskandia

Elektroskandia grundades 1917 och är en ledande fabrikatsoberoende leverantör av heltäckande systemprodukter inom säkerhet. På Elektroskandia arbetar vi för att hjälpa våra kunder att följa med i den senaste utvecklingen. Vi kunderna ska se oss som en samarbetspartner inom säkerhet. Våra Systemsäljare och Tekniska säljare inom Säkerhet på Elektroskandia hjälper dig hela vägen fram till färdig, godkänd anläggning.

Läs mer på fokus.elektroskandia.se

 

Mer från Elektroskandia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Elektroskandia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera