ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny röd dag på Stockholmsbörsen – Hexagon i bräschen för nedgången

Stockholmsbörsen inledde torsdagens en bra bit under nollan i spåren av breda nedgångar på Asienbörserna. Tyngst gick det för Hexagon-aktien som faller efter en rekommendationssänkning. 

Torsdagen ser ut att bli en trist historia på världens aktiemarknader i spåren av att Huaweis finanschef gripits i Kanada på USA:s begäran vilket satte ny fart på oron kring handelskonflikten mellan USA och Kina, vilket Di tidigare rapporterat om.  

Stockholmsbörsen drogs med i fallet och både det breda OMXSPI-indexet och OMXS30 var efter drygt 20 minuters handel ner 1,3 procent. 

I bräschen för nedgången går mätteknikbolaget Hexagon som backar med 5,5 procent i den inledande handeln. Barclays har i en färsk analys sänkt sin rekommendation till undervikt från tidigare övervikt. Riktkursen har i sin tur skruvats ner från 630 till 430 kronor. 

Andra förlorare bland OMXS30-aktierna var bland annat SSAB som backar med 3,8 procent och gruvbolaget Boliden som faller med 3,5 procent. 

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv befarar att EU-kommissionen kommer att utförda ytterligare böter i den återstående delen av utredningen kring konkurrensbrott och har därför reserverat nästan 1,9 miljarder kronor. Aktien backar med 3 procent. 

Mot strömmen går folkaktien Ericsson, som har Huawei som huvudkonkurrent, med en uppgång på 1,2 procent. 

Bland de lite mindre bolagen följer prylkedjan Clas Ohlson upp onsdagen rapportrally på 6,4 procent med en ny uppgång på 4,9 procent. SEB har höjt sin rekommendation av aktien till köp från tidigare sälj samt höjt riktkursen till 87,5 från tidigare 62 kronor. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies