ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Ny oro för handelsförhandlingarna mellan Kina och USA

Kina motsätter sig amerikanska krav i de förlänga handelsförhandlingarna enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg. Samtidigt rapporterar tidningen Wall Street Journal att nya samtal kommer att hållas i Peking nästa vecka.

Enligt Bloombergs källor har kinesiska företrädare backat från tidigare eftergifter gällande bland annat skydd för immateriella rättigheter eftersom de inte fått tillräckliga försäkringar från USA:s president Donald Trump om att tullar som införts på kinesiska varor kommer att lyftas.

En källa inom den kinesiska regimen med insyn i samtalen säger till Bloomberg att förhandlingarna fortfarande pågår och att det är naturligt att positionerna skiftar.

Donald Trump själv har inte gett något tecken om baksteg i förhandlingarna.

”Samtalen med Kina går mycket bra”, sa han i samband med en pressträff tillsammans med Brasiliens president Jair Bolsonaro på tisdagen enligt Bloomberg.

Wall Street Journal rapporterar nu att USA:s finansminister Steven Mnuchin och handelsrepresentanten Robert Lighthizer kommer att resa till Peking nästa vecka för nya handelssamtal med Kinas vice premiärminister Liu He. Tidningens källor uppger också att Liu He kommer att besöka Washington veckan därpå.

Enligt Wall Street Journals uppgifter är målet att nå ett slutgiltigt avtal innan slutet av april.

Wall Street har vänt ned under tisdagskvällen. Med en dryg halvtimme kvar till stängning är Dow Jones och S&P 500 ned 0,1 procent vardera medan Nasdaqs kompositindex handlas upp 0,1 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies