ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny optimism raderar ut nedgångarna på Stockholmsbörsen

Optimismen kring handelskonflikten mellan USA och Kina har fått Stockholmsbörsens storbolagsindex att återhämta sig från minus 1,4 procent till närmare nollstrecket på en halvtimma. Bland vinnarna syns verkstadsbolag som Atlas Copco som rörde sig upp drygt 3 procentenheter på nyheterna.

Strax efter öppning på Wall Street klockan 15.30 kom rapporterna om att Kina och USA planerar nya samtal om handelskonflikten inom två veckor. Samtidigt uppgav USA:s handelsrepresentant, USTR, att USA undantar vissa varor från de nya tullar om 10 procent på kinesiska varor som ska införas från den 1 september. 

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 avancerade från minus 1,4 procent till att handlas kring nollan på bara en halvtimma. Bolag som Atlas Copco, Sandvik, Volvo och ABB som alla handlades på minus före nyheten har vänt till plus. Rekylen var dock bred och drog till exempel med sig H&M som nu stiger närmare 2 procent efter att ha handlats på minus under större delen av dagen.

”Förefaller som om jänkarna börjat inse problemen med tullar och börjar vela med undantag från ”vissa” varor och skjuter införandet några veckor framåt. […] Tillräckligt för att ge stöd till marknaden?”, twittrar Alfred Bergs allokeringschef Jonas Olavi efter nyheten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer