1515
Annons

Ny finanschef utsedd på Profilgruppen

Småländska aluminiumprofilbolaget Profilgruppen har utsett Niklas Danielsson till ny finanschef.

Bank of England fortsätter att bevaka marknadsförhållanden

Bank of Englands finansiella policykommitté (FPC) fortsätter att bevaka marknadsförhållanden och de kanaler genom vilka sårbarheter kan förstärka framtida marknadsstress.

Det skriver BOE-ledamoten Jon Cunliffe, som också är vice ordförande i FPC, i ett brev till Mel Stride, ordförande i underhusets finansutskott, på torsdagen.

Han skriver att om Bank of England inte hade intervenerat förra veckan så hade ett stort antal så kallade ”LDI-fonder” (Leverage Driven Investment funds, instrument för pensionsförvaltare) drabbats av negativa nettotillgångsvärden, och att det måste säkerställas att LDI-fonder blir bättre förberedda för framtida stressituationer.

Jon Cunliffe betonar att operationerna på obligationsmarknaden inte är avsedda att skapa ytterligare centralbankspengar på uthållig bas, de är inte heller avsedda att kontrollera långa räntenivåer. Och när väl programmet har avslutats kommer operationerna att avvecklas på ett smidigt och ordnat sätt.

Enligt Cunliffe har omprissättningen på marknaden så här långt i stort sett skett på ett ordnat sätt, men tryck kvarstår i delar av det finansiella systemet.

Han skriver vidare att FPC kommer att publicera sitt nästa finansiella policyuttalande, och protokoll, den 12 oktober. Bank of Englands penningpolitiska kommitté (MPC) kommer också att göra en fullständig utvärdering av den senaste tidens utveckling till mötet den 3 november.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera