ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

NY-börserna: Botten ur för Activision Blizzard – GM fortsätter att rusa

USA-börserna handlades nedåt på fredagen inför rapportperioden som börjar nästa vecka. 

Dow Jones industriindex var ned 0,3 procent. Det bredare S&P 500 backade 0,2 procent och Nasdaq Composite var ned 0,4 procent.

Amerikanska konsumentpriserna sjönk 0,1 procent i december medan kärn-KPI steg 0,2 procent. Det var första nedgången på nio månader för KPI, till följd av lägre bensinpriser. Utfallen var dock i linje med förväntningarna och gav inga utslag på finansmarknader. 

General Motors rusade 8,3 procent på fredagen. GM räknar med att vinsten per aktie för 2018 kommer att överstiga den tidigare prognosen och lämnade en vinstprognos för 2019 som överträffade analytikernas snittförväntningar. 

Activision Blizzard föll drygt 9 procent efter nyheten att gamingbolaget bryter med sin långvarige utvecklingspartner Bungie, som står bakom spelsuccén Destiny. Flera analytiker anser samtidigt att beslutet kan vara positivt i längden då det frigör resurser för nya och andra speltitlar. 

Apple var ned omkring 1 procent. Två av teknikjättens största återförsäljare i Kina har på fredagen kraftigt sänkt priserna på vissa Iphonemodeller, enligt Financial Times. Wall Street Journal rapporterade samtidigt att Apple planerar att släppa tre nya modeller av Iphone i höst.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 4 punkter till 2,70 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies