1515
Annons

Ny analyssmocka sänker Electrolux Professional

Foto:Electrolux Professional

Investor-kontrollerade vitvarutillverkaren Electrolux Professional åker på en ny rekommendationssänkning i måndagshandeln efter att SEB säljstämplat aktien i fredags. Nu är det Carnegie som drar ner sitt råd – anledningen är coronapandemins andravåg.

Nordea höjer listräntan på bolån med flera bindningstider

Nordea blev på tisdagen den senaste i raden av storbanker att skruva upp listräntan på bolån i spåren av förra veckans räntehöjning från Riksbanken. 

På tisdagen meddelade Nordea att listräntan på bolån med 3 månaders bindningstid skruvas upp med 0,40 procentenheter till 4,29 procent medan listräntan på bolån med 1 års bindningstid höjs med 0,30 procentenheter till 4,40 procent. 

Vidare höjs listräntan på bolån med 2, 3 respektive 4 års bindningstid med 0,20 procentenheter medan 5 år med 0,15 och 8 år med 0,10 procentenheter. 

I slutet av förra veckan höjde Nordea även räntan på sparkonton. 

Under måndagen höjde Handelsbanken sina listräntor medan både SEB och Swedbank skruvade upp sina i slutet av förra veckan, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Förra tisdagen stod det klart att Riksbanken höjde styrräntan med 1 procentenhet till 1,75 procent. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera