ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nvidia faller i spåren av Intels prognossänkning

Chipptillverkaren Nvidia backar med omkring 5 procent i spåren av att Intel på torsdagskvällen sänkt sin intäktsprognos för helåret 2019. 

På torsdagskvällen presenterade Intel sin rapport för det första kvartalet där bolaget sänkt sin intäktsprognos för 2019 till 69 miljarder dollar från tidigare 71,5 miljarder dollar. Dessutom sjönk försäljningen inom affärsområdet datacenter med 6 procent under det första kvartalet jämfört med samma kvartal i fjol. 

”Blickar vi framåt har vi en mer försiktig syn på året även om vi förväntar oss att marknaden kommer förbättras under den andra halvan”, sa Bob Swan, vd för Intel, i rapporten. 

Intel aktien rasar med 10 procent på fredagen och raset smittade även av sig på sektorkollegan Nvidia som backar med 5,1 procent medan AMD återhämtade sig under dagen och nu är upp 0,6 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer