ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norwegian stiger efter Kjos avgång

Flygbolaget Norwegian handlas upp på Oslobörsen efter att bolaget både lämnat kvartalsrapport och meddelat att Bjørn Kjos avgår som vd.

Norwegians kvartalsrapport innehöll ett något lägre rörelseresultat än väntat flygbolaget levererade både en bättre omsättning och ett högre resultat jämfört med motsvarande kvartal förra året.

Under torsdagsmorgonen kom också beskedet att vd:n Bjørn Kjos lämnar sin post. Han blir dock kvar som rådgivare i bolaget. Norwegian stiger 3,6 procent i den inledande handeln.

Storbanken DNB faller däremot på sin kvartalsrapport. Aktien handlas ned 2,4 procent. DNB lyckades visserligen öka räntenettot men nådde inte riktigt upp till analytikernas förväntningar enligt Infront Data. 

Även DNB meddelade ledningsförändringar då DNB Markets-chefen Ottar Ertzeid kliver upp som finanschef efter Kjerstin Braathen som blir vd i början av september.

Oslobörsen som helhet rör sig i sidled under den inledande torsdagshandeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer