ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norwegian säljer argentinskt dotterbolag till Jetsmart

  • Foto: Ruud, Vidar

I ett led att öka lönsamheten säljer lågprisflygbolaget Norwegian sitt argentinska dotterbolag till Jetsmart Airlines, enligt ett börsmeddelande. Någon köpeskilling anges inte.

Norwegian går från tillväxt mot lönsamhet och under de senaste månaderna har vi gjort viktiga ändringar i vårt ruttnät för att säkra långsiktig lönsamhet. Det har visat sig svårt att nå tillfredsställande lönsamhet i landet, givet situationen i landet. De flesta intäkterna vi har är i peso, men kostnaderna är i dollar”, skriver bolagets finanschef och tillförordnade vd Geir Karlsen i ett pressmeddelande.

Bolaget skriver att man inte kommer att offentliggöra de finansiella förhållandena kring affären.

”Avtalet vi har skrivit under med Jetsmart säkrar att det vi har byggt upp i Argentina de senaste två åren förs vidare. Nu blir de två nyaste flygbolagen i Argentina en starkare enhet som tillsammans kommer ha runt 10 procent av inrikesmarknaden och bli den tredje största operatören i landet.”

Norwegian Air Argentina fick drifttillstånd i januari 2018 och startade flygningar i oktober samma år. Bolaget gör 20 flygningar per dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer