1515
Annons

Norska vätgasbolaget Nel i ramavtal med Ratosägda Aibel

Det norska vätgasbolaget Nel har ingått ramavtal med Ratos norska energiservicebolag Aibel, framgår av ett pressmeddelande.

Nedgången tilltar i Stockholm efter röd Wall Street-öppning

Stockholmsbörsen faller tillbaka ytterligare på fredagseftermiddagen efter USA-börsernas öppning. På bolagsnivå går fastighetssektorn svagt. 

Strax efter att klockan passerat 16 var Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index ned 1,2 procent medan storbolagsindexet OMXS30 backar 0,4 procent. Nedgången tilltog efter en sur öppning på Wall Street när stigande marknadsräntor återigen var i fokus efter hökaktiga uttalanden från olika Fed-chefer. 

Fastighetssektorn går överlag svagt med SBB ned 6,2 procent, Castellum 4,6 procent och Balder 4,1 procent. 

Investmentbolaget Bure, med familjen Tigerschiöld som största ägare, rasar 8,7 efter sin rapport. Enligt flera personer i marknaden som Di har talat med är en förklaring till raset att marknaden tagit fasta på att Bures aktie fortfarande handlas till en premie i jämförelse med andra stora investmentbolag som handlas till rabatt.

Modebolaget Björn Borg rasar 21,2 procent och är därmed på väg mot sin sämsta börsdag någonsin. Bolaget hade en negativ tillväxt under det andra kvartalet och redovisade ett kraftigt vinstfall. 

”Årets andra kvartal har varit fullt av utmaningar”, skriver vd Henrik Bunge i rapporten.

Mot strömmen går skogskoncernen Holmen som lyfter 2,2 procent efter sin kvartalsrapport. Bolaget rapporterade ett rekordhögt rörelseresultat på 2.101 miljoner kronor för det andra kvartalet, vilket också låg kraftigt över förväntningarna på 1.686 Mkr.

Bland OMXS30-bolagen går läkemedelsbolaget Astra Zeneca mot strömmen med en uppgång på 1,9 procent följt av skogsbolaget SCA som stiger 1,4 procent och teleoperatören Telia som är upp 1,3 procent. 

Tyngre får det för livekasinoleverantören Evolution och molnkommunikationsbolaget Sinch som backar 5 procent och investmentbolaget Kinnevik som är ned 3,2 procent. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera