ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norsk tidning avslöjar: Norwegian skulle säljas i julas - men affären föll på kassabrist

  • Foto: Bøe, Torstein

Bjørn Kjos, grundare och koncernchef för Norwegian, sa ja till att sälja bolaget före jul. Det avslöjar styrelseordföranden Bjørn Kise i en intervju med E24. Vem köparen var vill Kise dock inte avslöja.

Efter veckor av hemlighetsmakeri avslöjar Bjørn Kise nu att han och koncernchefen Bjørn Kjos var beredda att sälja bolaget strax innan jul. Då förelåg ett bud, som ledningen och styrelsen kunde acceptera, men budet realiserades aldrig.

Vem det var som hade lagt budet vill Kise inte avslöja.

”I november kom en intressent på banan med ett bud. Budet var gott nog för att vi skulle kunna gå vidare med det och styrelsen stöttade det”, säger Kise till E24.

Genomförandet var tvunget att genomföras med hast.

”Budgivaren som var inne sa att de måste ha en genomgång av bolaget. De sa att med den tillväxten som Norwegian hade så var genomgången tvungen att genomföras innan årsskiftet.”

Både han och Bjørn Kjos trodde att budet skulle gå igenom. Men allt eftersom dök det upp hinder på vägen. Intressenten sköt på datumet när budet skulle offentliggöras, gång på gång.

”Det var mycket marknadsturbulens i december och brexit var inte avklarat. Det var mycket som hände samtidigt”, säger Bjørn Kise till E24.

Processen drog ut på tiden så länge att Norwegian började få ont om kassa. Till slut tvingades man fatta beslut om nyemissionen, som offentliggjordes i går. Den har sålunda planerats från i julas.

”När intressenten plötsligt sköt fram sitt bud flera månader uppfattade vi det som att det inte blev formaliserat. Då sa vi bara: nu trycker vi gasen i botten.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer