ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norsk kosmetikakoncern ansöker om konkurs

  • Foto: Heiko Junge

Norska Cosmetic Group, som har kosmetikabutikskedjorna Vita och Loco i koncernen, har begärt sig själva i konkurs, rapporterar Dagens Næringsliv.

Cosmetic Group har hamnat under hård press från både lågpriskonkurrenter och från e-handel, skriver bolaget i ett pressmeddelande enligt DN.

”Detaljhandeln i Norge är i rask förändring och kosmetikakedjorna Vita och Loco har upplevt svagare tillväxt och fallande lönsamhet. Cosmetic Group har jobbat ihärdigt för att vända trenden och öka konkurrenskraften”, skriver bolaget.

Cosmetic Groups vd Kristina Johansson tillträdde för ett år sedan. Hon uppgav i augusti för tidningen att satsningar på lågpris och digitalt inte har räckt för att vända utvecklingen.

”Vårt koncept har varit otydligt. Kunderna har inte förstått vad vi står för”, sade Kristina Johansson till DN då.

Cosmetic Group omsatte i fjol 1,2 miljarder norska kronor. Det representerade en plan utveckling i omsättningen från 2017, samtidigt som resultatet halverades till 54 miljoner norska kronor, enligt DN.

Butikerna i kedjorna Vita (207) och Loco (23) kommer att vara öppna under måndagen men därefter är driften osäker och beslutas av en utomstående förvaltare, skriver DN. Över 1.300 anställda drabbas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer