ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norsk fiskfond bäst presterande i Norden

Den norska aktiefonden Holberg Triton steg med 13 procent under fjolåret, vilket gör fonden till den starkast presterande i Norden. Fondens framgångsrecept är att bara investera i fiskindustrin, rapporterar Bloomberg.

Samtidigt som många av världens aktiefonder avslutade 2018 på minus gick den norska fonden Holberg Triton mot strömmen och kunde räkna hem en uppgång på 13 procent. Enligt analystjänsten Morningstar gör det den Bergen-baserade fonden till den bäst presenterande aktiefonden i Norden, rapporterar Bloomberg. 

Anledningen till den starka utvecklingen är att fonden enbart investerar i marina tillgångar – en starkt växande industri, enligt fondens förvaltare Jann Molnes. Bakomliggande orsaker till den starka tillväxten är en allt mer pressad köttindustri och en växande efterfrågan på alternativa, mer hälsosamma proteinkällor.

”Vad vi ser i början av 2019 är att volymen förmodligen förblir stabil, medan priset kommer att öka”, säger Jann Molnes, enligt Bloomberg.

Flertalet bolag inom fiskindustrin har under senare tid sett sina aktier klättra på börsen, men samtidigt hotas marknaden av kommande regleringar. Exempelvis utreder den norska regeringen möjligheten att ålägga landets laxproducenter med en råvaruskatt.

”Det är fortfarande en ung industri med stor tillväxtpotential. Den måste få fortsätta växa”, säger Jann Molnes, enligt Bloomberg.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies