1515
Annons

Norge inleder process för nya oljelicenser i Arktis

Foto:Larsen, Håkon Mosvold

Norges olje- och energiminister Tina Bru har dragit igång processen för att erbjuda nya licenser för oljeutvinning. Det rör sig bland annat om 70 så kallade block i arktiska Barents hav, öster om Svalbard.

Innehåll från CastellumAnnons

a:place framtidens arbetsplats – ”från work-life balance till life balance”

Med boutique-kontoret a:place tar Castellum ett vidare socialt ansvar för Kista. De har inte bara skapat en levande bottenvåning med all tänkbar service, utan öppnar upp och inkluderar alla som verkar, vistas och bor i stadsdelen.

Kontoret ska vara en naturlig plats för att mötas, utbyta kultur och kunskap. En nutidens lägereld, skulle man kunna säga. Däremot är det allt för få arbetsplatser som utnyttjar kontorets fulla potential som attraktiv och värdeskapande destination, där hus och människa lever i symbios och ger till varandra. Det vill Castellum ändra på.

– Vi framtidssäkrar vårt erbjudande med vad vi kallar Symbiotic Concept, ett koncept där vi förvandlar kontoret till en inkluderande plats för individens alla behov, inte bara de arbetsrelaterade. Vi tror på att gå från work-life balance till life balance, vi vill få så många som möjligt att känna att deras arbetsvardag är en rolig del av livet, säger Victoria Ströby, Head of Marketing på Castellum. 

Se hur a:place är utformat för morgondagens behov 

I Kista kommer det den närmaste tiden satsas miljardbelopp på att göra stadsdelen mer levande, för alla som verkar, bor och vistas där. Castellum är ett av företagen som är först ut, och i sitt skapande av framtidens arbetsplats, a:place, har de hjälp av operatörs- och hospitalitybolaget I Know a Guy som kommer att ta hand om husets bottenvåning och service.

– Fullservice är avgörande för att uppnå den känslan vi vill erbjuda våra gäster på a:place. Det ska vara en plats där du blir sedd, men där du också kan fokusera på annat medan vi löser livspusslet. Inte bara för dig som medarbetare, utan även som individ. Vi tror på att ta ett holistiskt helhetsgrepp på den moderna arbetande människan, säger Fredrik Backsell, vd och grundare av I Know a Guy.

Vill du hyra kontor i a:place? Se lediga lokaler här 

a:places utformning genomsyras av nyttjandet av biophilia, som tillsammans med hälsa, smart teknik och service är en av fyra byggstenar i Symbiotic Concept. Biophilia handlar om att integrera växtlighet och organiska former i våra byggnader och har enligt forskning visat sig öka människors välmående och kreativitet med 15 procent och produktivitet med 6 procent. 

Carl-Michael Augustsson, Affärsutvecklare på Castellum, menar att den här typen av inkluderande platser som suddar ut gränser mellan inne och ute samt arbets- och privatliv blir allt viktigare med vårt nya sätt att arbeta:

– Fler stadsdelar behöver den här typen av samlingsplatser, inte bara för de som arbetar, utan för de som bor och vistas här. Att addera det holistiska perspektivet bidrar till ett ökat samarbete i lokalt behövande regioner vilket är en del i att ta socialt ansvar.

Om a:place:

a:place är en plats där vi ser dig. Här kan du utvecklas och företaget spira. Du har alltid någon som kan fixa det du själv inte hinner med, som att passa hunden, beställa matkassar eller boka en taxi, och du har självklart alltid tillgång till inne- och utegym, poddstudio, café, konferensrum och toppmodern teknik. Vi ser till framtiden och tänker hållbart i allt vi gör. This could be your:place. 

 

Mer från Castellum

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Castellum och ej en artikel av Dagens industri

Corvex får ordförandeposten i Kindreds valberedning

Corvex Management, Kindreds största ägare sedan mitten av augusti, tar som tidigare aviserat plats i speloperatörens valberedning.  

Nu står det även klart att Keith Meister från Corvex nominerats till valberedningens ordförande. 

Corvex Management har sedan länge klargjort att man vill se en strategisk utvärdering av Kindred. I pressmeddelandet från i augusti skrev hedgefonden:

”Likt det vi konstaterat i ett pressmeddelande den 4 maj är vi av fortsatt tro att Kindred bör utvärdera samtliga potentiella strategiska alternativ, inklusive en försäljning av bolaget. En styrelse som är fullt informerad och anpassad till aktieägarnas intressen kommer att vara bäst positionerad för att väga potentiella alternativ mot företagets 'status quo' affärsplan”, heter det i pressmeddelandet.

Värt att notera är att Kindreds näst största ägare Capital Group, som innehar 14,86 procent av aktierna i speloperatören enligt ägardatatjänsten Holdings, inte finns med i valberedningen.  

Valberedningen till fullo:

Keith Meister, ordförande valberedningen, Corvex Management LP.

Cedric Boireau, Premier Investissement SAS.

Peter Lundkvist, Tredje AP-fonden

Anders Ström, Veralda Investment Ltd

Vidare är Kindreds styrelseordförande, Evert Carlsson, adjungerad till valberedningen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera