ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordic Capital köper danskt it-bolag med 2,8 miljarder i omsättning

Nordic Capital köper säkerhets- och nätverksinfrastrukturbolaget Conscia, framgår av ett pressmeddelande på fredagsmorgonen.

Conscia grundades i Brøndby i Danmark 2003 och är en aktör på det nordeuropeiska it-infrastrukturområdet inom infrastrukturlösningar och driftade it-tjänster. 

I bolagets kundbas finns organisationer inom finansiella tjänster, hälso- och sjukvård och offentlig verksamhet. Conscia har kontor i Danmark, Norge, Sverige, Nederländerna och Slovenien. 

Företaget har en förväntad omsättning 2019 om cirka 2 miljarder danska kronor, motsvarande runt 2,8 miljarder svenska kronor, och över 500 anställda. 

Conscia förvärvas från Axcel och ledningen. Ledningsgruppen kommer att återinvestera och fortsätta som minoritetsägare tillsammans med Nordic Capital som majoritetsägare.

Parterna har enats om att inte offentliggöra några finansiella detaljer om affären.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer