1515
Annons

Nordic Capital-bolag rusar efter miljardbud

Foto:Aron Nijs

Nordic Capital-kontrollerade Handicare har mottagit ett kontanterbjudande från kanadensiska Savarias dotterbolag i Sverige om 50 kronor per aktie. Totalt uppgår budet till 2,9 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Aktien rusar drygt 20 procent till 49,9 kronor.

Amazon inför anställningsstopp – 20.000 jobbannonser pausas

Den amerikanska e-handelsjätten Amazon har infört anställningsstopp året ut i sin detaljhandelsverksamhet, skriver New York Times.

Amazon skickade på tisdagen ut ett internt meddelade om att bolagets detaljhandelsverksamhet inte kommer att anställa några fler det här året. Stoppet omfattar samtliga roller, inklusive teknik- och it-personal, i divisionen som omfattar detaljhandeln. Totalt hade den verksamheten ute runt 20.000 jobbannonser på måndagskvällen, enligt New York Times.

Rekryterare ska ha fått uppmaningar om att berätta för kandidater att Amazon inte har infört ett anställningsstopp, utan att jobben kommer att finnas tillgängliga i början av nästa år.

Anställningsstoppet, som inte omfattar Amazons molnverksamhet, kommer samtidigt som flera teknikbolag tvingats dra ned på personalstyrkan. Google, Apple och Facebooks moderbolag Meta har tidigare gått ut med att de drar ned på nyanställningar i ett försök att kapa kostnader.

Vid utgången av det andra kvartalet sysselsatte Amazon totalt 1,52 miljoner personer, vilket var 100.000 färre än i slutet av mars, skriver New York Times.

Även i Sverige har flera av de stora teknikbolagen sagt upp personal under året, bland annat har betaljätten Klarna minskat personalstyrkan med runt 10 procent.

Amazon går i linje med övriga teknikjättar starkt på Wall Street på tisdagskvällen. Vid klockan 21 är aktien upp med 4,8 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera