ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörserna: Yara lyfte i Oslo, VINX30 ökade något

De nordiska börserna handlades med blandade rörelser på tisdagen. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,1 procent till nivån 937.

I Oslo sjönk OBX-indexet 0,9 procent till nivån 807.

Telenor backade drygt 4 procent efter en rapport som var något svagare än väntat. Det norska telekombolaget har även nedjusterat prognoserna för abonnemangs- och trafikintäkterna för helåret.

Oljesektorn tyngde även index med Equinor och Aker BP ned drygt 2 procent. 

Kemibolaget Yara överträffade analytikers förväntningar, vilket ledde till en kursuppgång på 4,2 procent under tisdagen.  

Mediekoncernen Schibsteds resultat för det andra kvartalet tyngdes av Aftonbladets minskade annonsintäkter till följd av den kraftiga inbromsningen på den svenska spelmarknaden. Aktien steg 3 procent då rörelseresultatet var något bättre än analytikers förväntningar. 

Norwegian har höjts till köp från neutral av Sparebank 1 Markets och riktkursen justerades upp till 60 från 35 norska kronor. Aktien var upp 4 procent till 45 norska kronor. 

I Köpenhamn var OMXC25-indexet upp 0,4 procent till nivån 1.135.

Genmab-aktien fick ett stort lyft vid lunchtid på tisdagen då Johnson & Johnson släppte sin kvartalsrapport. Den amerikanska hälsovårdsjätten redovisade att den globala försäljningen av Darzalex (daratumumab), som Genmab får royalties på, var betydligt bättre än väntat. Genmab stängde upp 2,6 procent. 

Helsingforsbörsens OMXH25-index steg 0,4 procent till nivån 4.011.

Främst var det verkstadsbolag som drog upp index med Outokumpu upp 4,5 procent.

Danske Bank Markets har höjt sin rekommendation för Nokia till köp från behåll. Nokia-aktien var upp 1,9 procent.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer