ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörserna: XXL rasade – Genmab och Novozymes steg

De nordiska börserna handlades uppåt på tisdagen. Uppgifter på eftermiddagen om att ett utkast till brexitavtal kan bli klart innan midnatt gav stöd till Europas börser överlag. 

Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,8 procent till nivån 937.

I Köpenhamn steg OMXC25-indexet 1 procent till 1.140.

Genmab var upp 3,3 procent. I amerikanska Johnson & Johnsons rapport framkom att den globala försäljningen av Darzalex (daratumumab), som det danska läkemedelsbolaget får royalties på, var betydligt bättre än väntat.

Pandora sjönk 1,7 procent efter att Goldman Sachs före öppning sänkt sin rekommendation för smyckesbolaget till sälj från neutral.

Enzymföretaget Novozymes, som har sänkt sina helårsprognoser två gånger på senare tid, steg 2 procent på tisdagen. Bolaget meddelade under morgonen att vd Peder Holk Nielsens avgår som vd och styrelseordförande. 

I Oslo ökade OBX-indexet 0,9 procent till 808, då bland annat oljesektorn och fiskodlingsbolag gick starkt.

Sportkedjan XXL stängde ned 22 procent efter att ha handelsstoppats på eftermiddagen. Efter handelsstoppet kom preliminära siffror för det tredje kvartalet, besked om riktad nyemission samt åtgärder. Under morgonen hade dessutom Danske Bank sänkt sin rekommendation till sälj från behåll. 

Norwegian sjönk 1,1 procent. Sparebank 1 Markets har nedgraderat flygbolaget till neutral från köp. 

I Helsingfors steg OMXH25-indexet 0,9 procent till 4.041, då läkemedelsbolaget Orion gick allra bäst med en uppgång på 2,6 procent. Även flera verkstadsbolag gick starkt.

Telekombolaget Elisa backade 0,4 procent sedan Barclays sänkt aktien till undervikt från jämvikt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer