ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörserna: Wärtsilä rapportrasade i Helsingfors

De nordiska börserna backade under torsdagen, då rapportsäsongen är inne i en intensiv period. 

Samlingsindexet Vinx 30 var ned 0,8 procent till nivån 916.

I Oslo sjönk OBX-indexet 0,6 procent till nivån 796.

Oljeservicebolaget PGS steg 3,6 procent, trots en svagare rapport än väntat. Aktiekursen har dock halverats sedan april.

"Vi har kvar vår uppfattning att det finns höga underliggande värden i PGS", skrev Sparebank 1 Markets i en kommentar till PGS-rapporten.

Norsk Hydro sjönk 2,2 procent sedan amerikanska Alcoa sänkt prognoserna för den globala efterfrågan på aluminium för helåret.  

I Köpenhamn var OMXC25-indexet ned 0,1 procent till nivån 1.131.

Danske Bank, som vinstvarnade den 8 juli, upprepade i sin rapport för det andra kvartalet prognosen om ett nettoresultat för helåret i intervallet 13-15 miljarder danska kronor. Aktien steg 0,6 procent.

Försäkringskoncernen Topdanmark levererade en rapport vid lunchtid som var något bättre än väntat. Aktien var upp 1,6 procent.

Tyngre gick det för transportbolaget DSV som backade drygt 2 procent efter att schweiziska Panalpina, som DSV håller på att köpa upp, redovisat en svag kvartalsrapport.    

Helsingforsbörsens OMXH25-index sjönk 2,2 procent till nivån 3.885.

Verkstadsbolaget Wärtsilä, där Investor är största ägare, rasade drygt 12 procent efter rapport, i vilken bolagets prognos för efterfrågan sänktes. 

Hiss- och verkstadsbolaget Kone var ner måttliga 0,3 procent efter sin rapport.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer