ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörserna: Pandora tyngde i Köpenhamn

De nordiska börserna gick åt olika riktningar under fredagen. 

Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,7 procent till nivån 923.

I Oslo steg OBX-indexet 0,3 procent till nivån 798.

Den norska sportkedjan XXL rasade 11 procent efter en rapportbesvikelse.

"XXL är besvikna över intäktsutvecklingen och jobbar på att finjustera balansen mellan intäkter och bruttomarginal i kombination med att minska lagernivåerna på ett kontrollerat sätt", skrev bolaget.

Flygbolaget Norwegian steg drygt 3 procent efter att Boeing på torsdagskvällen meddelade att det tar en kostnad på 4,9 miljarder dollar i kommande veckas kvartalsrapport, till följd av den olycksdrabbade modellen 737 Max 8. 

I Köpenhamn var OMXC25-indexet ned 0,3 procent till nivån 1.128.

Pandora har fått sänkta riktkurser av HSBC och Morgan Stanley och båda analyshusen har behållit sina neutrala rekommendationer för aktien som på fredagen backade knappt 5 procent.  

Bättre gick det för medicinteknikbolaget Ambu, som steg 2,3 procent.

Helsingforsbörsens OMXH25-index steg 0,7 procent till nivån 3.911.

Förpackningsbolaget Huhtamäki redovisade bättre nettoförsäljning och rörelseresultat än analytikers prognoser medan vinst per aktie blev något lägre än väntat. Aktien var ned 1,8 procent.

Energibolaget Fortums rapport var tydligt över förväntan. Det andra kvartalets justerade rörelseresultat var 232 miljoner euro, att jämföra med ett av Infront Data sammanställt snittestimat på 179 miljoner euro. Aktien steg 2,7 procent.

Teleoperatören DNA handlades upp marginellt efter fredagens delårsrapport. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer