ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörser: Norwegian störtdök 15 procent

De nordiska börserna backade rejält på torsdagen. Handelsoron ökade efter beskedet om att Huaweis finanschef gripits i Kanada, samtidigt som oljepriset backade ordentligt. Under det pågående Opecmötet i Wien väntas ett beslut om produktionssänkningar dröja till på fredagen. I Finland var börsen stängd på grund av nationaldagsfirande. 

Det nordiska samlingsindexet Vinx 30 sjönk 2,1 procent till 870.

OMXC25-indexet i Köpenhamn var ned 2,0 procent till 1.025. Mot strömmen gick mjukvarubolaget Simcorp som steg 6,0 procent efter uppgifter om att bolaget har ingått ett åttaårigt avtal med ett asiatiskt investmentbolag. 

Bland aktierna som gick tyngs återfanns konglomeratet Maersk som sjönk 4,6 procent. 

Smyckesbolaget Pandoras amerikanska återförsäljare Signet rapporterade en försäljningstillväxt för det senaste kvartalet som var bättre än väntat. Pandora-aktien var dock ned 4,1 procent. 

 Oslos OBX-index föll tillbaka 3,5 procent till 765. Det kraftigt fallande oljepriset pressade sektorn där oljeservicebolaget PGS tappade drygt 9 procent. Aker Solutions och Aker BP var båda ned drygt 6 procent. 

Flygbolaget Norwegian var den stora förloraren i Oslo med ett ras på över 15 procent efter att ha presenterat trafikstatistik under torsdagen som var sämre än väntat, rapporterade TDN Direkt. Flygbolagets totala passagerartrafik steg visserligen 26 procent i november, jämfört med samma månad året innan, men kabinfaktorn minskade med 4,9 procentenheter till 78,8 procent.

Helsingforsbörsens OMXH25-index höll stängt hela dagen på grund av nationaldagsfirande.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer