ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordenbörser: Laxbolag gick mot strömmen

De nordiska börserna sjönk på bred front under fredagen. Nedgångar sågs även runt om i övriga Europa i kölvattnet av att Fed som väntat valt att lämna räntan orörd på torsdagskvällen men indikerat att den amerikanska ekonomin är stark, vilket ytterligare ökar sannolikheten för en höjning i december. 

Samlingsindexet Vinx 30 backade 0,6 procent till nivån 910.

Köpenhamnsbörsens OMXC25-index var ned 0,1 procent till 1.064.

Chr. Hansen, med verksamhet inom livsmedelsingredienser och bioteknik, backade 6,3 procent till 643 danska kronor. Novo Nordisk Fonden har anmält en försäljning om 4,85 miljoner aktier till kursen 625 kronor, enligt Ritzau. 

Vestas, som avancerat nära 20 procent under veckan, föll tillbaka 0,9 procent. BofAML har sänkt rekommendationen till neutral från köp. 

OBX-indexet i Oslo backade 0,7 procent till 819.

Rapporterande Salmar avancerade knappt 11 procent. Fiskodlingsbolaget operativa resultat uppgick till 939 miljoner norska kronor i det tredje kvartalet (801). Snittestimatet låg enligt Infront Data på 752 miljoner.  

Inom samma sektor ökade Marine Harvest, Lerøy Seafood och Grieg Seafood mellan 1,8 och 4,1 procent.

I andra ändan av index återfanns en rad oljebolag i spåren av fortsatt sjunkande priser. Sämst gick det för PGS, ned 5,4 procent.

OMXH25-indexet i Helsingfors var ned 1,2 procent till 3.989.

Stålbolaget Outokumpu kommer att erhålla 32 miljoner euro i försäkringsersättning för det produktionsstopp vid ferrokromanläggningen i Tornio som inträffade under den första halvan av 2017. Aktien tappade dock 4,8 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies