ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Norden: Novo Nordisk trotsade riktkurssänkning och steg 2,3 procent

De nordiska börserna återhämtade sig något på fredagen efter torsdagens breda nedgångar.  Samlingsindexet Vinx 30 stärktes 0,4 procent till nivån 893. OMXC25-indexet i Köpenhamn stärktes 1,3 procent till 1.027.

Pandora steg 8,9 procent sedan smyckesbolagets återförsäljare i USA har lämnat den mest positiva responsen på tre år, enligt Carnegies återförsäljarenkät gällande årets tredje kvartal. Aktien har därmed stigit nästan 16 procent de två senaste dagarna. 

Läkemedelsjätten Novo Nordisk har fått sänkt riktkurs av Jefferies till 265 från tidigare 310 kronor men får fortsatt rekommendationen behåll. Aktien steg 2,3 procent till 273,35 kronor. 

Försäkringsbolaget Tryg, som handlades utan rätt till utdelning, sjönk 1,9 procent.

Ingredienstillverkaren Chr Hansen, som kommer med en rapport på måndagen, sjönk 0,3 procent. 

Oslobörsens OBX-index ökade 0,3 procent till 830.

Laxpriserna har fortsatt att stiga under veckan och bland fredagens vinnare återfanns Grieg Seafood, Bakkafrost och Salmar, som samtliga var upp mellan 2,9 och 3,5 procent. 

Bland förlorarna i Oslo hamnade REC Silicon som sjönk 4,2 procent. 

I oljesektorn backade TGS-Nopec med 0,5 procent, medan Equinor var ned 0,2 procent. Oljepriset som har fallit tillbaka de senaste dagarna rekylerade upp något på fredagen.  

Även OMXH25-indexet i Helsingfors steg 0,3 procent till 3.985.  Bäst bland storbolagen gick det för verkstadsbolaget Outotec som steg drygt 6 procent, utan bolagsspecifika nyheter. 

Nokia var upp 1,3 procent. Byggbolaget YIT sjönk däremot med 1,5 procent.   

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer