ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordea höjer Autoliv – spår tilltagande organisk tillväxt

Autolivs organiska tillväxt kommer att ta fart under det andra halvåret 2019 till följd av en stabiliserande fordonsmarknad där Autoliv kommer att fortsätta ta marknadsandelar. 

Det skriver Nordea Markets i en analys. 

Nordea Markets höjde samtidigt sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll med en riktkurs på 800 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat.

Autoliv kom med sin kvartalsrapport i fredags och stängde på 680 kronor.

De planerade kostnadsreduceringarna tillsammans med en hävstång på tillväxten förväntar sig Nordea kommer att driva en resultattillväxt på 4 procent räknat på årsbasis under det andra halvåret och 21 procent för 2020.  

Autolivs rapport har fått flera analyshus att justera sina riktkurser. Bland annat har ABG sänkt riktkursen på Autoliv till 630 kronor, Kepler har sänkt till 70 dollar (72) och Barclays har sänkt till 50 dollar (52). Samtidigt har Handelsbanken och Baird har höjt sina riktkurser för Autoliv till 76 dollar (70) respektive till 77 dollar (74).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer