1515
Annons

Nordea gillar Telia med hårdare nypor: Mellancheferna har lagt en bra grund

Nordea ser positivt på Telia på sikt men är mer försiktiga kring det tredje kvartalet. Storbanken menar dock att kulturen inom teleoperatören är på väg att ändras med hjälp av mellanchefer.

Ferronordic lyfter efter storägarens aktieköp

Ferronordics storägare Håkan Eriksson, som sitter i styrelsen, har under veckan via bolag köpt 150.000 aktier i bolaget för totalt 4,5 miljoner kronor.

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Aktieköpen gjordes i två transaktioner den 27 och 28 september till kurser runt 30 kronor per aktie.

Efter transaktionerna uppgår Håkan Erikssons innehav, registrerat via bolag, i Ferronordic till 2,25 miljoner aktier vilket motsvarar 15,5 procent av kapital och röster i bolaget, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Ferronordic, återförsäljare av anläggningsmaskiner, har kollapsat på börsen efter det att Ryssland invaderade Ukraina, då bolaget haft majoriteten av sin försäljning i Ryssland. I år har aktien rasat över 90 procent.

Aktien fick fart efter insynsköpet och lyfte från en uppgång på knappt 1 procent strax före klockan 14 till en uppgång på nära 6 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera