ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nordea: Ericsson lär ta marknadsandelar i USA tack vare Kinamotstånd

Den enes död, den andres... Nordea har stärkts i sin tro på Ericsson och ihållande motvind för Kinakonkurrenter efter en teknikresa till USA.

Telekomjätten Ericsson och Nokia gynnades under förra veckans händelser där Huaweis finanschef greps i Kanada på en amerikansk arresteringsorder. Efter en teknikresa till USA har Nordeas syn på Ericsson stärkts och banken upprepar sin köprekommendation på aktien och spår att bolaget kommer att växa marknadsandelen framöver.

Det framgår av en analys. 

Nordea tror att motvinden för kinesiska spelare kommer att hålla i sig framgent, allt eftersom säkerhetshänsynen i utvecklingen av 5G blir mer underbyggda, och att detta kommer att vara positivt för Ericsson.

"Vi bedömer att detta borde leda till en expansion på 1 procentenhet av marknadsandelar 2019 och 2020 för Ericsson, och att konsensus för intäkter för dessa år ökar med 2-4 procent och 1-2 procent på ebit, om trenden fortsätter", skriver Nordea i analysen och fortsätter:

"Efter att ha träffat amerikanska operatörer och teknikbolag har vår syn på företagsintäkter, och förmåga att spendera, på nätverksutrustning blivit mer positiva."

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies